Elsaco reduce salariile la sute de angajaţi

elsacoA condus ani la rând topurile firmelor după profit şi cifra de afaceri, însă acum ajuns într-o situaţie fără precedent, aceea de a reduce salariile angajaţilor. Este vorba de compania Elsaco, a cărei conducere a luat decizia diminuării veniturilor salariale cu aproape 20% pentru peste 400 de lucrători.

like facebookPreşedintele Consiliului de Administraţie al Elsaco, Valeriu Iftime, a precizat că decizia este una de solidaritate a angajaţilor cu firma, în condiţiile în care compania înregistrează pierderi. El susţine că măsura este normală în contextul economic actual şi că ea va fi aplicată până când societatea revine pe profit.

Prognozele făcute de reprezentanţii grupului de firme Elsaco sunt pesimiste pentru prima jumătate a anului, când trei din cele patru divizii vor merge pe pierdere.

„Salariile se vor plăti funcţie de rezultatele companiei din luna respectivă. Din păcate lunile ianuarie-mai vor fi cu pierdere, iar pe toată această perioadă salariile nu se vor plăti în întregime. Cei  20% vor fi puşi într-un cont şi, când firma intră pe profit, se vor plăti. Prognozele pe care le-am acceptat şi cele la care s-au angajat diviziile din Elsaco sunt că vom face un profit bun în 2014. Din păcate aceste lucruri se vor întâmpla la final de an. Decizia de amânare la plată nu afectează şi muncitorii de pe şantiere, care sunt plătiţi la normă”, a declarat Valeriu Iftime.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Elsaco, care este şi coproprietarul firmei, este convins că situaţia va reveni la normal în a doua jumătate a anului şi că salariaţii vor recupera din salariile tăiate.

În ultimul top întocmit de Camere de Comerţ Industrie şi Agricultură, Elsaco figura cu cea mai mare cifră de afaceri din judeţ, 209.668.000 lei şi pe poziţia patru după profitul brut. 12.097.660 lei.

10 thoughts on “Elsaco reduce salariile la sute de angajaţi

  1. salariatii raspund de indeplinirea sarcinilor de serviciu, nu de managementul firmei, de gresirea planului de investitii, de gasirea unor noi piete de desfacere etc, asadar DE CE SA REDUCEM SALARIILE SALARIATILOR?? cine a gresit ??

    1. Pai nah , pestele se impute de la cap si se curata de la coada.
      Daca ar fi mai atenti cu cheltuielile : super telefoane angajatilor care stau si fumeaza-beau cafele, barfesc toata ziua…etc, nu este un control asupra parcului auto detinut, delegatii pe hartie si in practica respectivii stau acasa si sunt multe exmple de genul. Din pacate si in aceasta firma este promovata pupincureala si nu activitatea si preformantele angajatilor. Este un directoras pe acolo care ii place mai mult distractia decat interesele firmei.

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Va plangeti ca-i greu? Haideti in invatamant sa vedeti voi ce inseamna sa-ti taie definitiv 20% (care de fapt a fost 40%) dintr-un salariu care si asa era foarte mic. Sau, puteti incerca si in sistemul medical.

    1. Aici se discuta despre ELSACO nu despre invatamant, se stie foarte bine care este situatia si acolo dar ELSACO este o companie privata iar statul este stat :).
      Intr-o firma privata se mai pot face schimbari sau aduce imbunatatiri dar in sistemul Romanesc trebuie sa te lupti cu sute de oameni + birocratie.
      Nu se plange nimeni aici , doar sunt spuse „ofurile” si se cer drepturile.
      Salariile se taie de la cei mici nu de la cei mari , cei mari si le rotunjesc doar.
      Atunci cand managementul este defectuos cei mici sufera.

  3. Cred ca Aioanei va salva firma……. ! E un geniu ! Nu-i lucru uşor să ajungi director de producţie de la vânzător de pătrunjel în piaţă…… Şi dacă tot a absolvit liceul Antipa după ce l-a renovat, poate îi mai găseşte Iftime vre-o lucrare la Academia de Studii Economice….. Ar fi o investiţie rentabilă

  4. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    L-au angajat consilier pe Diaconu, fotografu’ de la Termica si uite asa au ajuns si ei la reduceri salariale!!!!!

  5. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Titlul corect e ”salarii taiate ilegal incepand cu luna ianuarie 2014 la elsaco” cu acte aditionale intocmite in februarie dar inregistrate la itm inainte de a fi semnate forţat de angajati. trebuie sa se inteleaga ca o ducem greu avem ecchipa d futbol, ne plimbam cu avionul, avem cai, trebuie sa ne ascundem profiturile, doar nu vom plati impozite. Nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *