Întârzieri la plata alocaţiei de hrană către copiii instituţionalizaţi

DGASPCAsistenţii maternali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ameninţă cu proteste în stradă din cauza întârzierii plăţilor unor drepturi.

Instituţia înregistrează restanţe de două săptămâni la plata alocaţiilor de hrană pentru copiii daţi în plasament, suma totală ajungând la 200.000 de lei.

like facebook„Noi de la începutul anului facem presiuni asupra conducerii instituţiei şi a Consiliului Judeţean pentru a face plata drepturilor copiilor. Am discutat cu domnul director şi ni s-a spus că s-a aprobat transferul unor sume de bani din trimestrul doi în trimestrul unu. Deocamdată nu am discutat de proteste, doar sensibilizarea instituţiilor care sunt obligate să asigure aceste drepturi. Dacă nu se găseşte o soluţie ne gândim la pichetări”, a afirmat Camelia Socianu, lider de sindicat.

Directorul instituţiei, Dan Şlicu, a precizat că este doar o problemă tehnică, în sensul în care sumele necesare trebuie transferate din trimestrul II, pentru a fi făcute plăţile în cursul acestei săptămâni.

„Totul se rezolvă în cursul acestei săptămâni. Am primit un răspuns de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu privind aprobarea Ministerului Finanţelor transferului sumelor din trimestrul II în I . Noi la nivelul 2014 stăm bine, problema este la repartizarea pe trimestre”, a declarat Dan Şlincu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *