Vezi cum va fi vremea în intervalul 24 februarie-9 martie!

ghioceiMeteorologii anunţă că valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru sfârşitul lunii februarie şi prima decadă de martie.

Potrivit prognozei  prezentate de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 24 februarie-9 martie, în Moldova intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi apropiate de cele specifice datei calendaristice, cu valori maxime în medie de 2…5 grade şi minime de -2…0 grade. În restul perioadei, regimul termic va fi peste cel mediu climatologic, fiind de aşteptat medii ale temperaturilor maxime între 5 şi 10 grade şi valori termice în general pozitive noaptea.  În primele două zile se vor semnala precipitaţii mixte, neînsemnate cantitativ. În a doua săptămână creşte probabilitatea pentru ploi slabe.

like facebook

La munte, în primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0…3 grade, iar a minimelor între -6 şi -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de aşteptat valori ziua în medie de 3…5 grade şi temperaturi minime în creștere, dar încă sub pragul de îngheţ, -4 la -2 grade, reprezentând un regim peste cel mediu multianual.

Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, mixte, va fi mai mare în prima zi şi din nou după data de 3 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *