Municipalitatea renunţă la blocarea roţilor, însă pregăteşte un nou regulament privind parcarea maşinilor. Vezi noutăţile!

blocare rotiReprezentanţii Primăriei Botoşani pregătesc un nou regulament privind parcarea maşinilor în municipiul Botoşani. Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, începând cu luna aprile când expiră contractul cu forma HSR, nu vor mai fi blocate roţile maşinilor care vor staţiona în parcările cu plată şi nici nu vor mai fi ridicate maşinile parcate pe domeniul public, decât în situaţii speciale.

Astfel, potrivit noului regulament care urmează să fie publicat spre dezbatere publică, şoferii care nu-şi achiziţionează tichetul de parcare vor fi doar amendaţi.

like facebook

 S-a propus şi varianta opţională pentru cetăţeni, cea a achiziţionării abonamentelor. Vor fi abonamente de 100 lei pentru o lună, 500 lei pentru şase luni şi 1000 lei pentru un an de zile. Este o propunere. Putem să reanalizăm şi să micşorăm nivelul abonamentelor, dar nu atât de mult încât să-şi cumpere riveranii abonamente şi să parcheze pe locurile cu plată, astfel încât să blocheze toată parcarea„, a spus Cosmin Andrei.

El spune că dacă va fi o activitate de ridicare a maşinilor, aceasta va fi făcută doar pentru un contract de închiriere a unui utilaj şi coordonată de către Direcţia edilitare a Primăriei Botoşani.

În ceea ce priveşte maşinile parcate pe domeniul public, oficialii Primăriei spun că nu se vor mai bloca roţile maşinilor, ci se va merge cu măsura complementară a ridicării autovehiculelor, însă numai în situaţii excepţionale.

Se va ridica doar acolo unde un autovehicul este parcat şi blochează arterele de circulaţie la spitale, şcoli, pe treceri de pietoni„, a adăugat viceprimarul municipiului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *