Un consilier judeţean este acuzat că a ţepuit, prin firma sa, bugetul judeţului

consilieri judeteni la sedinta de constituire CJ 2012Un consilier judeţean, ales pentru a apăra interesele judeţului, este cel care a ajuns să ţepuiască bugetul statului prin firma pe care o conduce. Neregulile au fost descoperite în urma unui control al Camerei de Conturi, care a obligat Consiliul Judeţean (CJ), să recupereze prejudiciul de la societatea de construcţii condusă de alesul judeţului.

like facebookProcesul a fost intentat de CJ, în cursul săptămânii trecute, şi priveşte obligarea societăţii A.M. COS Company SRL la plata a 209.757 lei. Societatea, deţinută de consilierul judeţean PP-DD Mihai Aniţulesei, a fost obligată la plata acestei sume după ce auditorii de la Camera de Conturi au stabilit că firma de construcţii a executat defectuos o lucrare la un drum judeţean executată în anul 2009.

Mihai Anitulesei
Mihai Anitulesei

Proiectul prevedea reabilitarea unei porţiuni din drumul judeţean DJ 282 care face legătura cu localităţile Hăneşti şi Vlăsineşti. Verificările au constat că execuţia lucrării a fost defectuoasă şi, mai mult decât atât, s-a plătit bani pentru unele lucrări ce nu au mai fost făcute.

După ce Consiliul Judeţean a fost obligat la recuperarea sumei, reprezentanţii instituţiei l-au contactat  pe Mihai Aniţulesei şi au încheiat un acord privind eşalonarea sumei. Alesul judeţean a plătit doar două rate şi nu a mai respectat graficul stabilit.

Potrivit declaraţiei de avere, acesta a câştigat anul trecut 7.047 de lei din administrarea firmei. În schimb, Aniţulesei a împrumutat societatea cu 889.000 de lei.  Acesta deţine toate părţile sociale ale firmei, evaluate la 270.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *