Dezbateri publice privind politicile educaţionale, organizate de Departamentul educaţie a PSD

psd costel lupascu mihaela hunca ovidiu portariuOrganizatia judeteana de femei a PSD, departamentul Educatie, va organiza in luna martie dezbateri publice privind politicile educationale. Obiectivul principal al acestor dezbateri, sustine Mihaela Hunca, vicepresedinte a organizatiei judetene a PSD, este acela de a atrage atentia asupra absentei dezbaterii publice cu privire la mecanismele prin care parintii si elevii pot alege scoala la care copii lor vor urma cursurile. A doua tema a acestor dezbateri va fi aceea a relatiei dintre eductia formala, educatia non-formala, formarea vocationala.

like facebookIn momentul de fata, intre societatea civila, mediul privat si sectorul public exista o interfata functionala. Prin aceste dezbateri, noi vrem sa dezvoltam aceste relatii, astfel incat sa avem un sistem educational adaptat la vocatia individului si nu in ultimul rand la nevoile pietii. O alta tema care va fi abordata va fi aceea de asigurare a accesului la educatie a principalelor grupuri vulnerabile si aici vreau sa subliniez ca vor fi prezentate modalitati de stimulare a participarii la educatie a copiilor si tinerilor care provin din grupuri dezavantajate . Avem in atentie si acele grupuri de etnie roma, astfel incat putem propune si proiecte pentru rezolvarea acestor probleme„, a spus Mihaela Hunca.

like facebook

 In urma acestor dezbateri se vor identifica solutii si pentru crearea unui sistem de invatamant care sa fie capabil sa contribuie la asigurarea dezvoltarii personale a elevilor, respectiv asumarea responsabilitatii si autonomia individuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *