Fost primar anchetat după ce i-a vândut soţiei un iaz

parchetul de pe langa judecatoria dorohoiProcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au confirmat în urmă cu câteva zile începerea urmăririi penale pe numele lui Iulian Vlas, fostul primar al comunei Văculeşti.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi conflict de interese. Ancheta a fost instrumentată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au depistat că fostul primar a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu la o licitaţie care a avut loc în 2010. Mai exact, acesta a acceptat înscrierea la licitaţia pentru concesionarea unor terenuri cu destinaţia păşune a unei asociaţii agricole care nu avea voie să participe, întrucât nu era legal înfiinţată la acea dată.

like facebook Tot în acea perioadă, Iulian Vlas a participat, potrivit procurorilor, la întocmirea actelor şi la decizia de a organiza o altă licitaţie publică la care s-a înscris chiar soţia lui. De această dată, licitaţia viza vânzarea unui iaz aflat în domeniul privat al comunei. Potrivit anchetatorilor, iazul a şi fost vândut la licitaţia organizată, cumpărătorul fiind Daniela Vlas, soţia fostului primar.

Sursa:  Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *