ANI sesizează Parchetul în cazul fostului deputat Rebenciuc, acuzat de conflict de interese

Deputatul Neculai Rebenciuc
fostul deputat Neculai Rebenciuc

Agenţia Națională de Integritate (ANI) a sesizat, vineri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea cercetării fostului deputat democrat liberal de Botoşani Neculai Rebenciuc pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Acesta este acuzat că, în timpul mandatului 2008- 2012, și-a angajat fiica la biroul său parlamentar.

„Rebenciuc a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajată în funcţia de șef cabinet în perioada 19 octombrie 2009 – 01 iunie 2010, în cadrul propriului birou parlamentar, în Circumscripţia electorală nr. 7 Botoșani”, se arată într-un comunicat al ANI.

like facebookDe asemenea, au rezultat indicii privind posibila încălcare a dispozițiilor art. 301 din noul Cod Penal al României, prin angajarea fiicei sale în cadrul propriului birou parlamentar, în urma căreia fiica sa a obținut venituri de natură salarială, în sumă de 6.391 Lei.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Neculei Rebenciuc a infracțiunii de conflict de interese, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

Fostul deputat a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. REBENCIUC NECULAI a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

.

3 thoughts on “ANI sesizează Parchetul în cazul fostului deputat Rebenciuc, acuzat de conflict de interese

  1. Pe surse: Va fi cercetat si pentru trafic de influienata – si a angajat nevasta la spital din vanzatoare de alcool si detergent drept sefa de serviciu la RUNOS!

  2. Tot pe surse: Tovarasul va fi cercetat si pentru fals in declaratiile de avere, incompatibilitati, conflict de interese, etc. De asemenea va explica si cum si-a facut averea din vanzari de alcool si detergent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *