Pădurar scos nevinovat după cel mai mare furt de lemne din Botoşani

lemne padureCel mai mare furt de lemne din Botoşani rămâne nepedepsit. Singura persoană care a fost trimisă în judecată pentru furtul a 2.600 de arbori este un fost pădurat, Sergiu Damian, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu, a fost achitată de magistraţii de la Judecătoria Botoşani. Fostul pădurar a beneficiat de prevederile noului cod penal, iar judecătorii l-au absolvit de vină pe partea penală stabilit doar daune către Direcţia Silvică, în cuantum de 18.910 de lei. Reprezentanţii instituţiei au solicitat în instanţă contravaloarea materialului lemnos furat, 110.000 de lei.

like facebookFapta s-a întâmplat în luna mai 2009, când s-a descoperit furul în cantonul Trei Pietre. Ancheta a privit iniţial cinci persoane, pădurarul şi şefii ce trebuiau să îl verifice sau care l-au verificat şi nu au raportat furtul a 1100 de metri cubi de masă lemnoasă.

Şefii pădurarului au fost sancţionaţi doar administrativ prin suspendări din funcţie şi diminuarea salariilor. Pe plan administrativ pădurarul a fost dat afară, contractul de muncă fiind desfăcut cu litera i, însă surse neoficiale susţin că a mai continuat să lucreze în sistem, în cantoane aparţinând structurilor silvice din alte judeţe.

 

2 thoughts on “Pădurar scos nevinovat după cel mai mare furt de lemne din Botoşani

  1. Jaful este in floare,cei care trebuie sa pazeasca sunt cei care fura.Eram la un canton silvic urmand sa fac masuratorile pentru vanzarea unei paduri mostenite cand a aparut o masina de politie,peridocul cu lemne iar la urma d-ul inginer si padurarul.Lemnele nu erau marcate nu aveau formele legale dar controlul superior silvic a „CLARIFICAT” problema.Cei care primesc bani pt.paza aceia ne fura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *