Un deţinut din Iaşi coordona, din spatele gratiilor, o grupare care înşela bătrâni prin telefon

inselaciune-prin-telefonGruparea specializată în înşelăciune prin telefon care a fost destructurată, miercuri, de poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Botoşani era condusă de un tânăr de 24 de ani, din localitatea Fundu Moldovei (judeţul Suceava), aflat în spatele gratiilor în Penitenciarul Iaşi. Acesta era în legătură cu două femei din municipiul Galaţi şi un alt tânăr din comuna Arborea judeţul Suceava.

Poliţiştii au stabilit că pe 31 ianuarie în municipiul Botoşani şi cealaltă pe 7 februarie, în Rădăuţi Prut, cei patru au apelat victimele şi prezentându-se ca reprezentanţi legali ai rudelor acestora şi le-au solicitat sume de bani, sub pretextul că rudele lor au fost reţinute de organele de poliţie pentru săvârşirea unor accidente de circulaţie grave, iar sumele de bani reprezintă onorarii ori sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentelor de circulaţie.

„În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat mai multe mijloace de probă utile în probarea activităţii infracţionale a celor patru persoane„, se precizează într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Prejudiciul total, produs în dauna părţilor vătămate este de peste 34.000 lei.

Poliţiştii au desfăşurat, miercuri, două percheziţii domiciliare, în localitatea Fundul Moldovei, judeţul Suceava şi respectiv în municipiul Galaţi.

De asemenea, a fost efectuat un control în Penitenciarul Iaşi.

2 thoughts on “Un deţinut din Iaşi coordona, din spatele gratiilor, o grupare care înşela bătrâni prin telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *