Liderul SIP Botoşani: Multe şcoli nu se încadrează în execuţia bugetară pe 2014

iuliana nacu
Iuliana Nacu, liderul SIP Botosani

Sindicatele din învăţământ au solicitat Ministerului Educaţiei introducerea unui coeficient de corecţie a costului standard pe elev funcţei de unitatea de învăţământ. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, a declarat că tot mai multe şcoli nu se încadrează în execuţia bugetară pe 2014, dat fiind faptul că costul standard pe elev este mic.

De la 1 ianuarie 2014, costul standard este de 2.492 de lei şi reprezintă cheltuielile (per elev din învăţământul gimnazial din mediul urban) cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora.

like facebook

Tot din 2014 a fost majorat şi costul standard per elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „bunuri şi servicii”, de la 301 lei în 2013 la 306 lei.

S-a solicitat introducerea unui coeficient de corecţie funcţie de specificul şcolii. Învăţământul vocaţional nu se va încadra niciodată în costul pe elev. Acolo orele, la un liceu de artă, de exemplu, se fac cu grupe mici sau individual. Nu se poate ca acelaşi cost pe elev să existe laasemenea şcoli faţă de celelalte care nu au asemenea probleme„, a spus liderul SIP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *