Iliuţă: Nu pot să închid spitalul, pentru că nu este un depozit care se închide când se termină marfa

iliuta viorelConducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” consideră că este util ca reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să pretindă mai multe fonduri în acest an pentru bolnavii din judeţ. Declaraţia vine după ce preşedintele CAS Botoşani, Costel Lupaşcu, a declarat că instituţia pe care o conduce nu va plăti niciun un leu în plus faţă de contractul încheiat cu Spitalul Judeţean , invocând apariţia unui act normativ, Ordonanţa 2 din 2014, care modifică Legea Sănătăţi, şi care spune că autorităţile judeţene pot prelua anumite cheltuieli de funcţionare ale spitalelor.

Managerul Spitalului Judeţean susţine că, Consiliul Judeţean derulează la această dată investiţii majore în spital şi va achita în plus 3 milioane lei pentru plata utilităţilor, drept pentru care nu poate să pretindă autorităţilor judeţului mai mulţi bani. Potrivit lui Iliuţă, veniturile proprii ale CJ Botoşani nu sunt mai mari decât ale CJ Braşov, dar nevoia de sănătate, spune el, în lipsa unei reţele private de sănătate, este mare.

like facebook

Judeţul Botoşani este un judeţ sărac, nivelul veniturilor populaţiei este sub media naţională, iar stare de sănătate este deteriorată pe măsura lipsei resurselor financiare. Spitalul Judeţean preia peste 80% din pacienţi, cetăţeni cu nevoi medicale, şi dacă sunt bolnavi eu nu pot să opresc la un moment dat şi să spun că s-a terminat contractul cu Casa. Nu pot să închid spitalul, pentru că nu este un depozit care se închide atunci când s-a terminat marfa„, a adăugat Iliuţă.

El a precizat totodată că bugetul alocat spitalului în primul trimestru din acest an este unul mai mic decât media lunară a anului 2013. Viorel Iliuţă susţine că factorii decidenţi ar trebui să acorde o finanţare mai bună judeţelor sărace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *