Pensionarii care au lucrat in Zona industriala au cerut prefectului reducerea taxelor pentru adeverintele care atesta vechimea si sporurile

prefect costica macaleti pensionariReprezentantii Sindicatului Pensionarilor si ai Blocului National Sindical au solicitat, miercuri, prefectului judetului reducerea taxelor de cercetare, eliberate pe baza consultării arhivelor, pentru a dovedi că au lucrat la grupele speciale de muncă. Maria Paraschiv a cerut sa se gaseasca o modalitate pentru ca tarifele respective sa mai scada, intrucat, sustine ea, sunt pensionari cu venituri mici care nu-si permit sa scoata din buzunar aceasta taxa pentru a primi acea adeverinta necesara recalcularii pensiilor.

Sa se prezinte pensionarul cu cuponul de pensie si sa vada ce cuantum au. Sa se gaseasca modalitati de a-i ajuta pe oameni. Saracii umbla si cauta, pensiile sunt asa cum sunt. Trebuie sa gasim o modalitate de a-i ajuta pe oameni. Suntem singurul judet din tara cu aceasta situatie„, a spus liderul Sindicatului pensionarilor.

like facebook

\La randul sau, reprezentantul societatii care a preluat arhivele judetului a spus că au investit 200 milioane lei vechi pentru realizarea unui spatiu necesar depozitarii arhivelor si chiria pe care o platesc este destul de mare. În plus, taxele au fost stabilite la nivel naţional.

Pentru eliberarea unui document original existent in arhiva, respectiv carti de munca, acte de stare civila se percepe o taxa de 30 lei, in timp ce pentru un sertificat sporuri, pentru solicitari care privesc cercetarea pe o perioada de la 1 la 5 ani se percep 125 lei, in timp ce pe o perioada de peset 10 ani se ajunge la un tarif de 225 lei.

Pentru eliberare certificat grupa pentru solicitari ce privesc cercetarea pe o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani se percep 80 lei, iar la cercetari mai mari de 10 ani tariful urca pana la 160 lei. Pentru eliberare certificat venituri , pentru solicitari ce privesc cercetarea pe o perioada de la 1 la 5 ani este de 140 lei, iar la solicitari ce privesc cercetarea pe o perioada de peste 10 ani se ajunge la 300 lei.

Prefectul Costica Macaleti le-a transmis celor prezenti ca taxele nu pot fi modificate si ca este in interesul pensionarului sa ridice acele adeverinte.

Legat de pret, cred ca fiecare este dispus este sa dea pret de 60 de lei ca sa isi rezolve problema la pensie. Legat de pret, mie-a ca altcineva baga batul prin gard si spune ca este mic sau mare. Exista forma legale si nu discutam pretul. Rugamintea mea este ca prin efort conjugat sa nu purtam lumea pe drumuri. Sa punem umar la umar si sa aiba sentimentul impacarii cu ceea ce inseamna munca lui„, a spus Costica Macaleti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *