Vezi valoarea facturilor la încălzire, pe trei luni, la Modern Calor

caloriferBotoşănenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire au avut de plătit, în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie, facturi mai mici decât anul trecut. Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, scăderea preţului la gigacalorie, dar şi temperaturile exterioare mai ridicate decât anul trecut au contribuit la scăderea facturilor la încălzire iarna aceasta.

Astfel, la o garsonieră factura la încălzire a fost în noiembrie 2012 de 186 lei, iar în noiembrie 2013- 93 lei, scădere de 49,87%.  La un apartament cu două camere, în decembrie 2012 s-a plătit 340 lei, iar în decembrie 2013-170 lei, în timp ce pentru acelaşi apartament în luna ianuarie 2013 s-a plătit 370 lei faţă de 205 lei în ianuarie 2014. Edilul municipiului a spus că facturile la Modern Calor vor continua să scadă şi iarna viitoare.

like facebook

 Noi ne aşteptam de o scădere de undeva 15-20% la facturi. Asta ar fi trebuit să fie efectul scăderii gigacaloriei, dar a fost şi o influenţă a temperaturilor. Obiectivul nostru până în 2016 este să ajungem pe locul I în ţară, cu preţul cel mai scăzut la gigacalorie„, a spus Portariuc.

Primarul municipiului Botoşani este convins că mulţi dintre botoşăneni vor renunţa la centrale, dat fiind preţul gazului care este în creştere, şi se vor racorda la sistemul centralizat de termoficare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *