Ancheta de la Maternitate, extinsă. Numărul cadrelor medicale anchetate creşte

Ion asaftei
Ioan Asaftei

Ancheta la Maternitatea Botosani a fost extinsa, dupa ce medicul neonatolog Eugen Prajinariu a venit cu noi declaratii si nume in derularea cercetarii, Potrivit directorului de ingrijiri a Spitalului Judetean, Ioan Asaftei, numarul cadrelor medicale anchetate se ridica la opt persoane, respectiv cinci asistenti, un infirmier si doi medici. Ancheta se afla in derulare, insa, sustine directorul de ingrijiri, este destul de greoaie dat fiind faptul ca medicul Prajinariu aduce acuzatii la adresa sefului de Sectie, Rodica Tanasache si invers. In derularea anchetei a fost chemat si un medic de specialitate de la Iasi.

like facebook

 Imediat dupa ce au fost facute publice primele concluzii, au aparut declaratii din partea doctorului Eugen Prajinaru si a doamnei doctor Tanasache. In al doilea raport intocmit de doctorul Prajinariu catre conducerea spitalului, nominalizeaza o parte din personal. Am fost nevoiti atunci sa luam nota de relatii de la fiecare persoana in parte. Medicul Tanasache, la randul sau, a reclamat lipsa medicului Prajinariu o zi de la serviciu, a plecat mai devreme de la serviciu. Tratam fiecare punct cu obiectivitate, cu responsabilitate, numai ca sunt declaratii una impotriva celeilalate si este dificil„, a spus Ioan Asaftei.

Ancheta la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a inceput in urma cu mai bine de o saptamana, dupa ce medicul Eugen Prajinariu a iesit public cu acuzatii la adresa unor asistente. Saptamana trecuta, trei asistente au foast sanctionate pentru neglijenta in serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *