CAS Botoşani nu decontează un leu în plus din contract Spitalului Judeţean. Vezi cine poate plăti serviciile suplimentare!

spitalul judeteanVeşti proaste pentru Spitalul Judeţean „Mavromati”. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu va deconta niciun serviciu în plus din contractul încheiat cu unitatea spitalicească. Serviciile efectuate suplimentar vor putea fi plătite de anul acesta, potrivit unei ordonanţe de urgenţă, de către administraţiile locale, în cazul Spitalului Judeţean „Mavromati” de către Consiliul Judeţean. Reprezentanţii CAS Botoşani susţin că acest lucru trebuia reglementat mai demult. Măsura a fost luată de guvernanţi pentru a limita cheltuielile nejustificate cu internările.

like facebook

 A fost modificată Legea 95 a sănătăţii din 2006 cu OUG 2 din 2014, care spune că: autorităţile publice locale pot participa la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv cheltuieli de personal stabilite în condiţiile legii, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităţilor sanitare cu paturi transferate în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie din bugetele locale. Asta înseamnă clar că legea prevede strict că am un contract şi plătesc ceea ce are în contract. În rest, ceea ce se face se face pe răspunderea spitalului şi a ordonatorului principal de credit”, a declarat Costel Lupaşcu.

CAS Botoşani va încheia noul contract cu furnizorii, implicit cu Spitalul judeţean, în luna aprilie. Până atunci se merge pe act adiţional, a mai spus preşedintele CAS Botoşani.

Spitalul Judeţean efectueaz lunar sute de servicii medicale care nu sunt decontate de instituţia de asigurări de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *