124 de misiuni ale pompierilor în ultima săptămână

batrana arsa in incendiu- pompieri Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 124 situaţii de urgenţă, în medie de 17 ori pe zi. Este vorba de şapte incendii, 19 misiuni de înlăturare a ţurţurilor formaţi pe marginea acoperişurilor clădirilor din municipiul Botoşani, care se puteau desprinde oricând şi răni trecătorii sau avaria maşinile parcate în zonă şi aproape
100 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

În cinci situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea echipajelor inspectoratului de către membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 99 de persoane. Totodată, au fost salvate bunuri materiale în valoare de peste 1.000.000 lei.

În urma situaţiilor de urgenţă, un bărbat de 35 de ani din Săveni şi-a pierdut viaţa (decesul a survenit înainte de sosirea echipajelor ISU la faţa locului) şi s-au înregistrat pagube materiale în valoare de peste 1.200.000 lei.

like facebookCele mai mari pagube s-au înregistrat în urma unui incendiu izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în gospodăria unui localnic din Păltiniş. Un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a unei magazii lipită de casă a aprins bunurile din anexă. Flăcările s-au extins cu repeziciune la mansardă, dar şi la bunurile de la parterul locuinţei. Pentru
stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Păltiniş, timp de aproape cinci ore.
Pagubele au fost estimate la cca. 1.200.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *