Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri pe care i-a avut Botoşaniul are casa scoasă la vânzare

Casa Daniel Mihaila3Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri pe care l-a avut vreodată Botoşaniul ar putea rămâne fără casă. Vila acestuia a fost scoasă la vânzare, din cauza datoriile faţă de o bancă.

Este vorba de fostul patron al lanţurilor de supermarketuri Fidelio, Daniel Mihăilă, a cărui locuinţă a fost scoasă la licitaţie de executorul judecătoresc Ionuţ Temneanu, la cererea Băncii Române pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generale (BRD- GSG).

like facebookCasa de 478 metri pătraţi şi terenul de 1.539 metri pătraţi sunt situate pe strada Puskin nr. 18. Ele au fost scoase la licitaţie la un preţ de 321.000 de euro, în contul unui credit de 206.837 euro şi a penalităţilor de 14.885 euro.

Casa şi terenul au fost ipotecate în favoarea BRD- GSG pentru un credit contractat în 2007.
Una dintre societăţile pe care le-a administrat, Danilux SRL, a avut în 2008 afaceri de 165,9 milioane de lei fiind pe primul loc după acest criteriu şi 650 de angajaţi. Societatea a deţinut lanţul de supermarketuri Fidelio şi a intrat în faliment în 2011 după ce a acumulat datorii de 98,5 milioane de lei. După faliment lichidatorul a încercat valorificarea bunurilor, însă fără prea mare succes. S-a reuşit doar valorificarea unei ferme în Vereşti şi mai sunt scoase la vânzare bunuri în valoare de peste trei milioane de lei.

După începerea declinului societăţii, în 2009, supermarketurile au fost transferate pe societatea Fidelio. A doua societate nu a putut rezista nici ea presiunii creditorilor, iar Mihăilă a înstrăinat afacerea unui sucevean, Costel Chelaru, patronul Adicost în 2009. Un an mai târziu, supermarketurile au fost închise după ce societatea ce le administra a acumulat datorii de 30 de milioane de lei.

Casa Daniel Mihaila2Casa Daniel Mihaila1Casa Daniel Mihaila

 

7 thoughts on “Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri pe care i-a avut Botoşaniul are casa scoasă la vânzare

  1. Imi vine sa plang.Si-au facut case cat niste scoli generale.Apropo,bancile nu pot deschide scoli, gradinite din care sa castige.

  2. Ce important om de afaceri un milionar de carton el nu a acumulat nimic nu a facut nimic doar credite bancare pe care le a irosit si un lingau politic lipitor de afise prin campaniile electorale si atit.Spera ca pupincurismul politic il va salva dar politicenii nostri au nevoie de bani nu de cartoane si credite bancare

  3. Un om deosebit, si un patron care a platit salarii frumoase pentru o gramada de lume. Pacat ca n-a gasit angajati pe masura, care sa-l ajute sa mentina afacerea…romanii stiu numai de injuraturi si bataie, nu merge cu vorba buna ca li se urca la cap. 6-700 de oameni au mancat o paine de pe urma lui, sa-l ajute Dumnezeu sa iasa cu bine din toate incercarile.

  4. L-au furat de l-au rupt lingaii de care s-a inconjurat, Neamtu,Patrauceanu,finul lui care imi scapa numele acum, iar el era prea impaunat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *