Guvernul ar putea achita neregulile de 4 milioane euro de pe proiectele europene derulate de municipalitate

ovidiu portariucCorecţiile fianciare aplicate municipalităţii în urma neregulilor de pe proiectele europene ar putea fi achitate de Guvern. Ovidiu Portariuc a solicitat, săptămâna trecută, sprijin de la Guvern în vederea acoperirii din bugetul de stat a unei corecţii financiare de 4 milioane euro, astfel încât Primăria Botoşani să  nu intre în blocaj financiar.

Sunt reacţii pozitive şi cel mai probabil acestea vor fi suportate de Guvern„, a spus primarul municipiului Botoşani.

like facebook

 Municipalitatea a fost obligată să restituie 13,94 milioane de lei (adică peste trei milioane de euro), în urma unei corecţii aplicate de Ministerul Mediului, care a descoperit nereguli la o licitaţie organizată, în luna mai 2011, în cadrul proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană”.

De asemenea, o altă corecţie de un milion euro a fost aplicată proiectului privind reabilitarea inelului principal de străzi din municipiu.

One thought on “Guvernul ar putea achita neregulile de 4 milioane euro de pe proiectele europene derulate de municipalitate

  1. Toate bune si frumoase, domnule primar, dar de ce trebuie sa achitam noi – pentru ca noi alimentam bugetul de stat – toate prostiile facute de unele persoane fizice angajate la Primarie sau in alta parte.
    De fapt, nici nu se intelege prea bine: care este suma rezultata din corectii provenite din modificari ale unor acte normative sau din sistemul prostesc de verificare a cheltuielilor( si stiu ce vorbesc) si care este suma platita nelegal ca urmare a incalcarii prevederilor OUG nr.34/2006.
    Eu cred ca sumele platite nelegal ca urmare a nerespectarii procedurilor de achizitii publice trebuie suportate de catre toti cei vinovati – chiar prin vinzarea propriilor case, pentru a se pune capat acestui flagel nenorocit. Pentru ca cele mai mari fraude au avut loc in Romania prin nerespectarea regulilor concurentiale de achizitii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *