O afacere a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, scoasă la vânzare

sediu vinalcool botosani
Sediul din Botosani al Vinalcool, deţinut de o altă firmă a lui Mihai Ţâbuleac

O afacere a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a fost scoasă la vânzare. Este vorba de fosta secţie de producţie şi îmbuteliere vinuri de la Frumuşica, care a aparţinut firmei Vinalcool, al cărei co-proprietar a fost Ţâbuleac.

După divizarea Vinalcool, secţia de la Frumuşica a fost preluată de Ţâbuleac, pe societatea comercială Nord Invest MTM SRL.

În 2009, Nord Invest MTM a intrat în faliment, iar lichidatorul judiciar Cab Insolv IPURL a scos la vânzare patrimoniul societăţii, în vederea acoperirii datoriilor firmei.

like facebookAcum, lichidatorul a scos la licitatie publică terenul de 6.912,10 mp situat în localitatea Frumuşica, pe care se află următoarele construcţii: depozit vin, depozit, grajd, depozit cramă, pavilion administrativ, statie vinificatie, receptie, cabina bascula, bascula, depozit vin, statie epurare, fosa, WC, rezervor apa, hidrofor, dar şi post trafo.

Valoarea întregii proprietăţi imobiliare a fost stabilită la 174.000 de lei, fără TVA. Licitaţia va avea loc pe 4 martie 2014.

In situatia neadjudecarii activelor la licitatia din data de 4 martie 2014, se va relua sedinta de licitatie in ziua de 21 martie 2014 la aceeasi ora, in acelasi loc si cu aceleasi conditii de participare.

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai TabuleacO parte din patrimoniul fostului Vinalcool este deţinut de Ţibuleac pe o altă firmă. În mai 2013, două dintre firmele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, au fuzionat, în baza unei decizii emise de Tribunalului Botoşani. Este vorba de societăţile MTM Star SRL, la care asociaţi sunt Marineta şi Mihai Ţâbuleac, şi Coroana Nordului, la care asociat era Marineta Ţâbuleac, iar administrator Ovidiu Aparaschivei.

MTM Star SRL, care deţine fostul patrimoniu al Vinalcool, printre care şi sediul din Manoleşti Deal  21, dar şi câteva sute de hectare de terenuri agricole şi de viţă de vie în zona Prăjeni- Frumuşica, a absorbit firma Coroana Nordului Suceava, cea care este proprietara unei pensiuni nefinalizate la Putna. MTM Star, cu un capital social de 2,3 milioane de lei, a avut, în 2011, un profit de 79.213 lei, în timp ce Coroana Nordului, care are un capital social de 200 de lei, a avut, în 2011, un profit de 399.488 lei.

One thought on “O afacere a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, scoasă la vânzare

  1. Astfel de „OAMENI” de „AFACERI” au dus economia judetului de rapa.Drept recompensa a fost promovat Pres la Consiliul Judetean.Sunt promovati in continuare in functii administrative si cei mai trist in Parlamentul Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *