Construcţia locuinţelor pentru tineri pe terenurile armatei începe anul viitor. Vezi câte se fac!

Radu Mazare si Ovidiu Portariuc1Municipalitatea pregăteşte până în toamnă terenul preluat de la armată pentru construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri.

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, pentru acest an s-au alocat 850.000 lei, ceea ce înseamnă studii şi execuţia utilităţilor. Ministerul Apărării Naţionale a transferat către municipalitate 46,64 hectare de teren, cu condiţia ca 50% din locuinţele care urmează să fie construite pe acest teren, dar nu mai puţin de 187, să fie date angajaţilor ministerului. Transmiterea acestor locuinţe se va face într-un termen de zece ani de la preluarea terenului, într-un procent anual de 15% din numărul total de locuinţe ce trebuie transmis către MApN, după primii trei ani de la preluare de către autoritatea publică locală, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

like facebook

Ne oferă răgazul să putem demara tot acest proiect, de a găsi finanţare şi de a reuşi să realizăm locuinţele promise.  Suntem în etapa în care aşteptăm publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, urmând ca ulterior să fim contactaţi de MApN, care se vor deplasa la Botoşani pentru a perfecta protocolul de predare -primire dintre unitatea militară şi Consiliul Local Botoşani. Se va întâmpla până la sfârşitul lunii februarie„, a spus Portariuc.

În zonă vor fi amenajate locuri de joacă, locuri de recreere, bază sportivă, grădiniţă. În prima etapă, susţine primarul Portariuc, vor fi realizate în jur de 200 de locuinţe. Vor fi blocuri cu două etaje, amenajate pe două platforme. Primarul susţine că terenul permite realizarea a 1000 de locuinţe, dar care vor fi realizate etapizat şi în timp.

Deocamdată nu se ştie care va fi valoarea unui astfel de apartament.

One thought on “Construcţia locuinţelor pentru tineri pe terenurile armatei începe anul viitor. Vezi câte se fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *