Mai mulţi primari se opun înfiinţării substaţiilor SMURD în judeţ

SMURDMai mulţi primari din judeţ se opun proiectului presedintele Consiliului Judetean privind înfiinţarea de substaţii SMURD la nivelul judetului Botosani. Florin Ţurcanu susţine că primarii care se opun motivează că nu dispun de resurse financiare, cu toate că primăriile nu trebuie să asigure decât spaţiile pentru personalul medical. Potrivit CJ, în comuna Călăraşi-primarul nu şi-a dat acceptul, în timp ce comuna Santa Mare doreşte să fie arondată la Ştefăneşti. Nici primarul comunei Hlipiceni nu şi-a dat acordul. Comuna Coţuşca este de acord cu înfiinţarea staţiei SMURD, de asemenea Viişoara, Rădăuţi Prut, Mitoc şi Suliţa. Nici primarul comunei Blăndeşti nu şi-a dat acordul, pe acelaşi considerent: lipsă resurse financiare, la fel şi la Tudora. Comunele Lunca, Todireni, Vf. Câmpului, Cândeşti, Mihăileni, Vorona, Corni, Cristeşti, Suharău, Cristineşti, Pomârla sunt, de asemenea, de acord.

like facebook

 Vom face proiectul şi voi discuta cu primarii. Noi vrem să înfiinţăm un ADI, care să cuprindă aceste comune. Am cerut acceptul primarilor să vin în plenul Consiliului Judeţean ca să înfiinţez acest ADI, să pot să finanţez substaţiile. Aici vin banii din cotizaţii, cotizaţii care sunt plătite de Consiliul Judeţean şi primării. Aceste cotizaţii pot fi plătite doar către un ONG„, a spus Florin Ţurcanu.

În jur de 100 de oameni ar urma să lucreze la substaţiile SMURD din judeţ. Prin înfiinţarea acestor substaţii, şeful CJ îşi doreste ca situatiile de urgenta sa fie rezolvate intr-un timp cat mai scurt.

 

One thought on “Mai mulţi primari se opun înfiinţării substaţiilor SMURD în judeţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *