Angajaţii de la Urban Serv vor pierde o parte din drepturile prevăzute în contractul de muncă

Urban Serv BotosaniAngajaţii societăţii Urban Serv vor rămâne fără unele drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă, din cauza situaţiei financiare prin care trece societatea. Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a declarat că în aprilie se va face o renegociere a contractului colectiv de muncă, întrucât sunt prevăzute mai multe ajutoare pentru salariaţi, respectiv ajutor în caz de decesul unui membru al familiei, ajutoare în cazul naşterii unui copil, ajutoarea în cazul unei intervenţii chirurgicale.

like facebook

 O primă măsură va viza reducerea numărului de tichete la angajaţi.

În noul an 2014, o parte din drepturile din contractul de muncă vor suferi diminuări. Sunt drepturi accesorii la salarii şi vor suferi modificări funcţie de evoluţia societăţii. La noua renegociere, vom discuta şi despre acele ajutoare. Ele sunt prevăzute în contract, dar puse în practică funcţie de situaţia economică a societăţii. Părerea mea persoală este aceea că orice accesoriu la salariu, indiferent de modalitate, trebuie acordat numai salariatului, nu şi rudelor. Ca manager sunt obligat să respect contractul„, a spus Drelciuc.

Până anul trecut, societatea Urban Serv a funcţionat pe profit, drept pentru care şi angajaţii au beneficiat de toate drepturile.

În schimb, potrivit contractului, cei 350 de angajaţi vor beneficia anul acesta de o creştere salarială de 3,5 procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *