Modern Calor îşi asumă responsabilitatea juridică a facturilor emise

modern calor botosaniSocietatea Modern Calor vine cu preciy[ri dup[ ce miercuri Consiliul Judeţean a cerut public Primăriei Botoşani şi societăţii de termoficare să îşi asume facturarea cotelor comune de încălzire. Potrivit unui comunicat trimis de Modern Calor, calculul acestora se face potrivit reglementărilor legale în vigoare, nefiind atributul unei autorități locale. Acest fapt este prevăzut atât în Legea nr.230/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, cât şi în Legea nr. 325/2006, privind serviciul public de alimentare cu energie termică, potrivit căreia, proprietarii apartamentelor individuale  deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie termică plătesc o cotă parte din cheltuielile cu energia termică consumată pentru încălzirea spaţiilor aflate în proprietate comuna indiviză, proporţională cu cota fiecăruia. 

like facebook

 

De asemeni, conform art. 9. din ordinul nr. 343, emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Serviciilor Comunale, cantitatea de energie termică aferentă consumului comun în imobilele de tip condominiu, indiferent dacă pentru individualizarea costurilor se utilizează repartitoare de costuri sau contoare de energie termică individuale la nivel de apartament, se repartizează proporţional cu cota indiviză şi se achită de către toţi proprietarii din cadrul condominiului, indiferent dacă sunt, sau nu, racordaţi la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice.

În consecinţă, Modern Calor îşi asumă responsabilitatea juridică a facturilor emise şi nu consideră necesar să culpabilizeze pe cineva în acest sens.

Totodată, precizăm că celor două persoane, la care se face referire în comunicatul emis de către Consiliului Judeţean, li s-a prezentat cadrul legal ce stă la baza facturării cotelor comune, fără a se face nici un fel de referire la autoritatea publică judeţeană, întrucât aceasta ar fi fost lipsită de orice fel de logică.

Societatea noastră acordă o atenţie deosebită relaţiei cu clienţii, drept pentru care considerăm confuzia creată ca fiind una regretabilă, dar totodată neimputabilă angajaţilor noştri.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Modern Calor îşi asumă responsabilitatea juridică a facturilor emise

  1. Cineva Domnule Presedinte a promis că va clarifica acaste situatie??
    CUM PUTEM INTERPRETA ACEASTA PROMISIUNE?? ASTEPT REACTIA SAU VA FI CEA A STRUTULUI??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *