Terenurile deţinute de armată la Botoşani trec la municipalitate

Radu Mazare si Ovidiu Portariuc1O parte din terenurile pe care Ministerul Apărării Naţionale le deţine la Botoşani trec la municipalitate. Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind transmiterea unei părţi dintr-un imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Botoşani şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Botoşani.
Guvernul a adoptat această potărâre prin care o parte din terenuri se transferă Consiliului Local al municipiului Botoșani, pentru construirea de locuințe. Este vorba de terenurile Garnizoanei Botoşani, situate în zona Lebăda.

like facebookTransferul este condiţionat de transmiterea în domeniul public al statului și în administrarea MApN a 50% din locuinţele ce vor fi realizate pe acest amplasament.

Hotărârea prevede transferul către municipalitate a 47 de hectare de teren. Una din conditiile puse de Ministerul Apararii este aceea ca aproape 200 din locuintele care vor fi realizate pe aceste terenuri de municipalitate, din cele 400, sa fie date personalului din armata.

În campania electorală, Poirtariuc a promis construirea în mandatul său a peste 1.000 de locuinţe. El a pus, de altfel, simbolic, o piatra de temelie la viitoarele blocuri, alături de primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *