Mănăstirea Coşula a primit bani pentru reabilitare

proiect manastirea cosula cj botosaniConducerea Consiliului Judeţean a semnat, miercuri, contractul de finanţare pentru proiectul Reabilitarea şi Valorificarea Complexului Monahal Coşula.

Semnarea documentelor a fost făcută de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, Constantin Apostol şi preşedintele CJ, Florin Ţurcanu.

like facebookProiectul este în valoare de 19 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 20 de luni. Vineri urmează a fi deschise ofertele depuse de constructori, iar în vara acestui an ar putea începe lucrările.

Proiectul înseamnă reabilitarea sitului amenajat, în suprafaţă de 13.564 metri pătraţi, amenajarea a 9.627 metri pătraţi de spaţii verzi, amenajarea a 1.446 de metri pătraţi pentru parcări şi lucrări de stabilizare versant pe o suprafaţă de 2.400 de metri pătraţi. În urma proiectului se doreşte creşterea numărului de vizitatori cu 1.000 de persoane anual.

„Am ajuns în momentul acesta foarte important, semnarea contractului de finanţare. Un contract care, din punctul nostru de vedere, va deschide zona religioasă pentru vizitatorii care vor ajunge în Botoşani”, a spus Florin Ţurcanu.

La rândul său, directorul ADR Nord Est a lăudat strategia judeţului privind atragerea finanţărilor europene în perioada 2007-2013.

” Iată că proiectele care au fost scrise, îşi găsesc finanţarea. Până la urmă strategia judeţului Botoşani, pentru perioada 2007-2013, se concretizează în aceste proiecte şi este de apreciat, cu atât mai mult, cu cât o mănăstire este în parteneriat cu o autoritate publică. Să ne ajute Dumnezeu pe toţi ca, până în decembrie 2015, refacerea Complexului Mohal Coşula să fie pus în practică”, a precizat Constantin Apostol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *