Medicul Prăjinaru, de la Maternitatea Botoşani, cercetat de Colegiul Medicilor

mihaela milerMedicul neonatolog Eugen Prăjinaru este şi el cercetat de Colegiul Medicilor din Botoşani, în urma unei reclamaţii făcute de o femeie care a născut la Maternitatea Botoşani, anul trecut.

Medicul nu şi-a dat acceptul pentru transferul unui nou-născut cu probleme la o clinică universitară, deşi a existat acceptul medicului şef de secţie, inclusiv a reprezentanţilor clinicii.

Mama a reclamat faptul că, copilul nu a fost transferat în timp util la Iaşi, după aia a fost transferat dar domnul doctor nu a fost de acord. La nivelul Colegiului medicilor se întruneşte întâi comisia de deontologie, care i-a declaraţii de la ambele părţi şi declaraţii de la experţi. După care se va formula o concluzie a comisiei deontologice şi va fi înaintat, mai mult ca sigur, către Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Botoşani„, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean, Mihaela Miler.

like facebook

 De asemenea, medicul va fi sancţionat disciplinar după ce a lipsit nejustificat de la serviciu, în cele două zile în care a cerut concediu de odihnă, fără să-i fie aprobată cererea.

Dânsul şi-a depus brusc o cere de concediu de odihnă, care nu a fost vizată de şeful de secţie , nici de conducerea spitalului şi a plecat val- vârtej la ora 13,00, chiar înainte de terminarea programului de lucru, fără să aibă cererea aprobată. Personal consider un act de indisciplină, iar acest lucru va fi cercetat ulterior”, a spus Iliuţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *