Managerul Spitalului Judeţean despre ancheta de la Maternitate: Comisia a constatat vinovăţia unor asistente

marcu iliuta 1Ancheta derulata la Sectia de Obstetrica si Ginecologie, urmare a scandalului declansat de medicul neonatolog Eugen Prajinariu, a scos la iveala unele nereguli, a anuntat managerul Spitalului Judetean, Viorel Iliuta. Acesta a declarat ca anumite aspecte se confirma, iar cei care se fac vinovati risca sanctiuni. In schimb, sustine managerul spitalului, ierarhia in spital trebuie respectata, iar neregulile trebuie raportate imediat.

Am toleranta zero vizavi de aceste erori si abateri. Comisia, atat cat a putut verifica, a constatat vinovatia unor asistente. Principala acuza si cea mai grava, al doilea vaccin facut, imi ridica un semn de intrebare. Vaccinul se face la recomandarea medicului, se face in prezenta medicului. In foaia de observatie apare un singur vaccin, nu este clar daca s-au facut doua”, a spus Viorel Iliuta.

Trei asistente au fost gasite vinovate in urma anchetei care nu a fost inca finalizata. Potrivit directorului de ingrijiri a Spitalului Judetean, Ioan Asaftei, in cazul unei asistente, acuzata ca nu a setat corect temperatura corespunzatoare la incubator, s-a decis schimbarea locului de munca, iar asistentei acuzate a fi facut vaccin de doua ori I s-a mai interzis sa faca bebelusilor vaccin BCG. De asemenea, asistenta care a cantarit bebelusul imbracat se afla in atentia comisiei.

like facebookUna din asistente va merge in fata comisiei de disciplina. Reprezentantii Spitalului Judetean sustin, insa, ca in spital sunt multe orgolii si de aici si comunicarea lasa de dorit.

Am constatat ca anumite lucruri sunt reale si probabile. Mi-ar fi placut ca medicul sa fi actionat imediat ce a identificat neregulile. Orice neregula, daca se doreste imbunatatirea activitatii, ar trebui sesizata. Ori dezvaluirea unor lucruri dupa un an, nu este in ordine”, a mai spus Iliuta.

4 thoughts on “Managerul Spitalului Judeţean despre ancheta de la Maternitate: Comisia a constatat vinovăţia unor asistente

  1. ..adica pt. orice neregula trebuie sa sune la managerul spitalului sau sa faca seiszare scrisa acestuia? Exista o procedura de escaladare a unor neregului, in cazul de fata acele rapoarte de garda (cunoscute de toata lumea) si probabil alte regulamente interne.

  2. doctorul e vinovat ca s-au angajat asistente cy=un studii superioare de care spitalul nu are nevoie?stiti ca ele au atributii diferite fata de asistentele cu studii medii si ca in Codul muncii este interzisa plata diferentiata a angajatilor care au aceleasi atributii de serviciu>de ce aveti nevoie de studiisuperioare cand conditia de amgajare la fisa postului este trecuta studii medii iar salariul edte suportabil din buger=tul spitalului.Cine a avizat schimbarea organigramei fara avizul ministerulyi sim incadrarea aacestor asistente cu sarar de doctor dar care efectueaza atributiilr asistentei cu studii superioare?

  3. STITI CA ASA ZISUL VOLUNTARIAT ESTE O ANGAJARE MASCATA FARA CONCURS A UNOR DOAMNEDEOSEBITE SI CARE IN NICI UN CAZ NU FAC VOLUNTARIAT SI SANT IMPLICATE IN ACTE MEDICALE IN CARE NU AU VOIE PERICLITAND CALITATEA ACTULUI MEDICAL
    tOT DOCTORUL E DE VINA? FIINDCA A AVUT CURAJULSA SPUNA ADEVARUL SI SA NU LINGA DOSUL SEFULUI?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *