Ziua bolnavului, marcată de tinerii liberali din Botoşani

Ziua bolnavului marcata de TNL BotosaniTineretul Național Liberal (TNL) din Botoșani a marcat și în acest an “Ziua Internațională a Bolnavului”. Pentru a aduce o bucurie pe chipul bolnavilor, membrii Organizației de Tineret a PNL Botoșani au făcut o vizită în saloanele câtorva secții de la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” pentru a le duce bolnavilor integrame, pixuri și ziare.

„Este o zi în care nu sărbătorim, ci o zi care ne amintește, de fapt, cum este realitatea, și anume că boala există. Este ziua în care toată lumea ar trebui să-și îndrepte gândurile către cei bolnavi, aflați pe patul de spital. De aceea, prin acest gest al nostru încercăm să le alinăm durerea, pentru că orice pacient simte o bucurie atunci când i se face o vizită”, a declarat Sorin Cornilă, președintele Organizației Municipale TNL Botoșani.

like facebookScopul marcării acestei zile este de a sensibiliza societatea civilă, respectiv diferitele instituții sanitare, cu privire la necesitatea de a asigura cea mai bună asistență celor bolnavi.

Ziua Internațională a Bolnavului a fost instituită de către Papa Ioan Paul al II- lea și a fost aleasă ziua de 11 februarie pentru că în acea zi a anului 1984 a fost proclamată prima Scrisoare Apostolică “Salvifici doloris” din istoria Bisericii, dedicate valorii suferinței umane.

2 thoughts on “Ziua bolnavului, marcată de tinerii liberali din Botoşani

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Aloooo, daca intra cine vrea si cand vrea in Spitalul Judetean , la patul oamenilor bolnavi, in afara orelor de vizita inseamna clar ca e o stana fara stapan. Iliuta degeaba este acolo sau este doar pentru a-si face imagine si cu o nesimtire incredibila si cu un maxim cinism profita de orice , chiar si de oamenii bolnavi si suferinzi. SPITALUL NU E COCINA PNL. RUSINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *