Noi contre între directorul DSPSA şi viceprimarul Andrei de la adopţiile câinilor comunitari

caini comunitari la padocuriUn botoşănean a încercat să adopte un câine de la padoc, însă s-a izbit de refuzul reprezentanţilor Direcţiei Servicii Publice Sport şi Agrement. Acesta s-a prezentat, marţi, în audienţă la Primărie şi a solicitat lămuriri de la autorităţi cu privire la adopţiile interne a câinilor comunitari. Viceprimarul Cosmin Andrei nu înţelege refuzul directorului DSPSA, Eugen Ţurcanu, însă, susţine că nu poate trece peste decizia acestuia.

Domnul respectiv a venit în audienţă cu o problemă personală. A fost oarecum jenat să treacă în fişa de audienţe care e problema. Ne-a comunicat-o verbal. Nu poate să adopte un câine, pentru că domnul Ţurcanu nu este de acord cu adopţiile pe plan intern, motivat de faptul că nu este promulgată hotărârea de consiliu local. La Bucureşti, din 1500 de câini au fost daţi spre adopţii 1000 de câini. Nu înţeleg cum de la Bucureşti se poate şi la Botoşani nu. Este regretabil ca un cetatean doreste sa adopte un câine şi nu poate pentru că este prins în probleme birocratice„, a spus Cosmin Andrei. Viceprimarul susţine că nu este prima reclamaţie de acest gen venită la Primărie.

like facebook

 De partea cealaltă, directorul DSPSA, Eugen Ţurcanu, îl trimite pe viceprimar să citească legile, după care să facă declaraţii în spaţiu public.

Nu ştie cum să găsească un motiv să îmi pună beţe în roate. Îi recomand domnului viceprimar să citească OUG 155 din 2001, HG 1059 din 2013 si Ordinul 1 al ANSVSA din 2014, după aia să vorbească. Sunt oameni de la blocuri care vin şi cer spre adopţie câini, de regulă persoane cu venituri reduse, mimează că sunt iubitori de animale, după care le dau drumul în stradă„, a spus Ţurcanu.

One thought on “Noi contre între directorul DSPSA şi viceprimarul Andrei de la adopţiile câinilor comunitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *