Roman în Parlament: Staţiunea Popăuţi- o avere gata să încapă pe mâinile unor băieţi deştepţi

Roman Cristian in ParlamentDeputatul Cristian Roman a făcut o interpelare în Parlament cu privire la soarta Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi. Acesta consideră că transferul Staţiunii la Consiliul Judeţean priveşte o încercare de manipulare a Parlamentului României în favoarea unor oameni influenţi ai momentului.

A fost elaborat şi depus în Parlament un proiect de lege care prevede transferarea Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi, judeţul Botoşani, din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi din domeniul public al statului în cel al Consiliului Judeţean Botoşani. Acest proiect de act normativ ascunde de fapt interesul unui grup restrâns de a acapara patrimoniul staţiunii, care este compus din aproape 1200 de hectare de teren agricol şi păşuni de cea mai  bună calitate, o infrastructură de cercetare, birouri şi un sector de producţie organizat în ferme zootehnice şi vegetale. Este vorba despre o adevărată avere gata să încapă pe mâinile unor băieţi deştepţi.

like facebook

 Şi, ca să vă lămuresc cam cât de multă cercetare vor să facă pe viitor respectivii, vă spun că, după ce şi-au impus deja controlul asupra managementul staţiunii, au renunţat la proiectele de cercetare, au concediat cercetătorii (ne permitem luxul să avem cercetători şomeri) şi au triplat datoriile unităţii.

Avem aşadar cel mai concret exemplu de lege cu dedicaţie, o manevră similară cu cea de la Brăila. Este un caz care, mai devreme sau mai târziu, va ajunge cel mai probabil în vizorul organelor de anchetă.

Staţiumea de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi a fost înfiinţată în anul 1909, din Ordinul Ministerului Agriculturii şi Domeniilor Statului şi este singura unitate din ţară şi din Europa care are ca obiect de activitate cercetarea rasei de ovine karakul.

Domnilor deputaţi,

Din motivele expuse mai sus vă rog să analizaţi cu atenţie atunci când respectivul proiect de lege va ajunge pe masa dumneavoastră de lucru şi să vă exprimaţi votul cu responsabilitate şi în cunoştinţă de cauză, se precizează în interpelare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *