Cosmin Andrei: Fostul primar a autorizat an de an achiziţii de carburanţi de la Lukoil, la DSPSA

cosmin andrei (1)Viceprimarul Cosmin Andrei consideră că declaraţia făcută de fostul primar Cătălin Flutur, cu privire la furnizorul de carburanţi ales de municipalitate, este nefondată. Viceprimarul spune că însuşi fostul primar a autorizat mai mulţi ani ca Direcţia de Servicii Publice Sport şi Agrement să achiziţioneze carburant de la aceeaşi companie, respectiv Lukoil. Mai mult, susţine Cosmin Andrei, carburantul de la Lukoil este cu 3 bani mai scump decât la Petrom, însă achiziţia a fost una publică, iar compania respectivă a fost singura înscrisă la licitaţie.

like facebook

Avem o situaţie interesantă: de exemplu, DSPSA achiziţionează carburant în 2014 de 155.000 lei şi îl ia de la Lukoil, lucru pe care îl face de patru ani. Sunt uimit că fostul primar a fost de acord să fie achiziţionat de la Lukoil, iar acum acuză faptul că Primăria a făcut achiziţia de la aceeaşi companie. În 2011, DSPSA a achiziţionat carburant de 88.123 lei, în 2012- 102.015 lei, iar în 2013-138. 298 lei, în timp ce Primăria a achiziţioant carburant de 30.000 lei la cinci maşini. De ce nu a avut domnul primar nimic de zis atunci, când dumnealui a autorizat aceste achiziţii an de an de la Lukoil. Imoral este să achiziţionăm carburant de la Lukoil, unde, din câte am înţeles, sunt rude PDL, tot felul de încrengături„, a spus Cosmin Andrei.

Cătălin Flutur a declarat săptămâna trecută că Primăria a schimbat furnizorul de carburanţi, optând pentru preţuri mai ridicate.

Fostul edil a spus că înainte Primăria alimenta de la Petrom şi acum de la Lukoil.

Directorul DSPSA a reacţionat la declaraţiile viceprimarului şi spune că şeful Serviciului Intervenţii edilitare a prognozat doar pentru activitatea S.I.E. suma de 152.000 lei, la întocmirea bugetului fiind previzionată suma de 130.000 lei pentru această activitate, iar diferenţa de 25.000 lei pentru tuns gazonul de pe cele trei terenuri de fotbal ale municipiului.

Ţinând cont de faptul că preţul la carburant în perioada 2011-2013 a crescut constant (în 2011, preţul a fost în medie de 5,29 lei/l, în 2012, de 5,52 lei/l, iar în 2013 a fost de 5,70 lei/l), automat angajamentele bugetare au crescut de la un an la altul. Dacă domnul viceprimar Cosmin Ionuţ  Andrei ar fi fost informat corect de catre subordonatii dumnealui, ar fi aflat că în acele sume este inclusă şi cheltuiala pentru lubrifianţi. În plus, în anul 2013 s-a executat lucrarea de cosire pe raza municipiului Botoşani, care nu a fost prevăzută iniţial în buget, ducând la creşterea consumului de carburant cu 18.000 lei”, a afirmat Ţurcanu. Acesta mai spune că DSPSA are în dotare trei autoturisme, cinci autoutilitare, un camion, dar şi zeci de utilaje care necesită carburanţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *