Noi acuze la adresa şefei IŞJ. Consilierii locali nu au voie să intre în şcoli decât cu avizul acesteia

catalina lupascuLiberalii aduc noi acuze la adresa conducerii Inspectoratului Scolar Judetean. Dupa ce luni, presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, a afirmat ca sefa ISJ, Mihaela Hunca, interzice inspectorilor scolari si directorilor de scoli sa iasa cu declaratii publice, marti, presedintele organizatiei municipale de femei a PNL, Catalina Lupascu, a spus ca directorii de scoli au primit dispozitie sa nu primeasca in unitati consilierii locali, decat cu avizul inspectorului general. Aceasta sustine ca astfel de metode sunt de intimidare.

A fi director director de scoala inseamna a raspunde permanent la solicitarile celor din presa, dar si solicitarilor parintilor. Din punctul meu de vedere, un manager de scoala trebuie sa comunice eficient la nivelul comunitatii locale, astfel incat sa poata transmite ceea ce se intampla in scoala. Cred ca, dincolo de ceea ce li se transmite de catre inspectorul scolar general, ar trebui sa solicite de la ISJ o procedura sau un document scris in care, daca aceste lucruri sunt interzise, documentul respectiv sa fie semnat si parafat. Si atunci ne ducem spre incalcarea legislatiei in vigoare, respectiv transparenta. Sunt convinsa ca niciun consilier local nu va tine cont de acest lucru„, a spus Catalina Lupascu.

like facebook

Ea considera ca fiecare consilier local are datoria si obligatia morala de a afla nevoile institutiilor de invatamant, ca atunci cand voteaza sa o faca in cunostinta de cauza. Catalina Lupascu ii indeamna totodata pe consilierii locali sa mearga in scoli ca sa vada cum sunt cheltuiti banii publici.

De partea cealalta, sefa ISJ, Mihaela Hunca, neaga acuzele aduse de liberali. Ea a tinut sa mentioneze ca Inspectoratul Scolar are o relatie buna cu presa si ca directorilor de scoli nu li s-a interzis sa iasa cu declaratii publice.

 

 

 

 

 

One thought on “Noi acuze la adresa şefei IŞJ. Consilierii locali nu au voie să intre în şcoli decât cu avizul acesteia

  1. De ce este suparata madam Lupascu ?! In scolile aflate pe mosia p.n.l. nu intra p.s.d.-istii (a se vedea scoala speciala unde incadrarile le stabilesc madamele lupascu si burdujoc). La asta a ajuns societatea romaneasca. Madam lupascu stie nevoile din scolile p.n.l., iar madam Hunca nevoile din cele p.s.d. (si ce nevoi!!!…si ce posturi!!!… si ce aranjamente !!!…). Consilierii locali ce rol mai au cand toate se aranjeaza LA VARF… Asteptam ca maturile din unele scoli sa fie OBLIGATORIU GALBENE, iar maturoaiele din celelalte scoli OBLIGATORII ROSII. Iar noi, pentru a putea macar intra, ne vom conforma – tricouri galbene sau rosii pentru a ne da un raspuns secretara sau femeia de serviciu. Asta am vrut, asta avem. Traiasca lupta dintre u.s.l. De trei ori URA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *