Cursuri de cultură şi limbă turcă la Botoşani

delegatie din Turcia la Prefectura BotosaniO delegatie din Turcia formata din opt profesoare de la scoala cu traditie anatoliana Hacibektas Anadolu Losesi s-a aflat, marţi, la Botoşani pentru a parafa un parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean.

In baza acestui proiect initiat prin programul Comenius de catre Colegiul National AT Laurian principalele activitati vor consta in schimburi culturale si lingvistice prin care elevii din Botosani vor putea sa invete limba si cultura turca.

like facebookGrupul de cadre didactice din Turcia au purtat discutii si cu prefectul judetului.

In general autoritatile din Botosani spera la un parteneriat durabil cu scoala din Turcia, inclusive schimbri de experienta, stagii de pregatire si eventual acces pe piata muncii din Turcia pentru absolventii din Botosani.

Musafirii se află pentru trei zile în judeţ, în cadrul proiectului dezvoltat în partenerait cu Colegiul Naţional „AT Laurian”, „Implementarea Activismului European prin Carieră şi Multilingvism”. Profesori de bilogie, limbă şi literatură turcă, artă, muzică şi educaţie fizică, musafiriilor li s-au prezentat câteva date despre judeţul Botoşani, prefectul Costică Macaleţi urându-le „o intrare în Uniunea Europeană cât mai grabnică” şi detaliind contactele economice şi culturale pe care botoşănenii le-au avut după 1989 cu partea turcă.

Şi vă invit să vă bucuraţi de zăpadă, pentru că la dumneavoastră acasă cred că nu aveţi. Mult succes în derularea proiectului şi sunt convins că avem multe de învăţat unii de la alţii.”, a transmis prefectul.

delegatie din Turcia la Prefectura din Botosani

One thought on “Cursuri de cultură şi limbă turcă la Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *