Sindicatele atenţionează: Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind plata salariilor se sancţionează

iuliana nacu aprSindicatele din învăţământul botoşănean atrag atenţia asupra faptului că noul Cod penal prevede pedepse aspre pentru angajatorii care încalcă hotărârile judecătoreşti privind plata salariilor. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, a declarat că în noul Cod penal, intrat în vigoare pe 1 februarie, este prevăzut în mod expres sancţiuni pentru neexecutarea hotărârilor judecătoreşti privind plata salariilor, în termen de 15 zile de la comunicare.

like facebook

Este vorba de hotărâri definitive şi această sancţiune se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Din 2011, când a fost modificat Codul muncii, această sancţiune nu a mai fost prevăzută. Asta înseamnă că hotărârile judecătoreşti definitive care vin la unităţile şcolare, la cererea celor în cauză, a reclamanţilor, trebuie puse în aplicare„, a spus Iuliana Nacu.

Liderul SIP susţine că până acum astfel de hotărâri judecătoreşti se puneau în aplicare cu întârziere.

 

One thought on “Sindicatele atenţionează: Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind plata salariilor se sancţionează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *