Jaf istoric la Harvard comis de botoşăneni

Universitatea HarvardDoi botoşăneni, soţ şi soţie, care cumpărau păduri pentru un fond al Universităţii Harvard, au fost arestaţi la Oradea, în urma unei anchete a procurorilor anticorupţie.

Acuzaţi de luare de mită şi spălare de bani în formă calificată, Mariana şi Dragoş Lipan Secu ar fi fost prinşi în urma unui denunţ, anchetatorii bănuind că aceştia ar fi cumpărat terenuri la preţuri piperate, în dauna celor de la Harvard.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada 2007-2009, cei doi au luat peste un milion de euro de la doi denunţători, proprietari de terenuri forestiere, pentru ca Dragoş Lipan Secu, administrator delegat al societăţii comerciale Scolopax Bran-Sohodol, judeţul Braşov, să cumpere, în numele firmei, terenurile acestora la preţurile şi în condiţiile stabilite de aceştia. Adică, în condiţii mai avantajoase pentru vânzători. Mita a constat în 4,45 milioane lei, un sejur efectuat în vara 2007, de soţii Lipan Secu împreună cu denunţătorii în Gran Canaria şi un autoturism marca Chrysler Sebring.

like facebookDin cercetările efectuate de procurori, soţii Lipan Secu au disimulat provenienţa sumei de 4.450.000 lei şi a maşinii prin încheierea unor contracte de donaţie mobiliară şi a unui contract de vânzare-cumpărare”, se menţionează în comunicatul DNA.

Situaţia generată de cei doi botoşăneni este fără precedent pentru Harvard.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

One thought on “Jaf istoric la Harvard comis de botoşăneni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *