Termen fix pentru începerea plăţilor indemnizaţiilor de creştere a copilului, potrivit unei iniţiative legislative

tamara ciofuMai multi parlamentari, printre care si deputatul Tamara Ciofu, au promovat o initiativa legislativa potrivit careia mamicile ar putea intra mai repede in posesia indemnizatiei de crestere a copilului. Propunere legislativa vizeaza introducerea unui termen clar pentru inceperea platilor indemnizatiilor de crestere a copilului. Practic, termenul fixat pentru primirea indemnizatiilor va fi de 60 de zile.

like facebookPrincipala schimbare se refera la introducerea unui termen clar pentru inceperea platilor, dupa aprobarea cererii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, pentru a nu se mai ajunge la situatiile nefiresti in care unele mame aflate in concediu de maternitate isi primeau drepturile banesti dupa sapte-opt luni sau chiar un an de la nasterea copilului.  Un motiv pentru care sustinem acest termen este faptul ca aceste intarzieri nu au o justificare de ordin administrativ si pun in dificultate familiile cu venituri mici, care depind in mare masura de indemnizatia pentru cresterea copilului„, a spus deputatul PSD.

Proiectul urmeaza sa fie supus dezbaterii publice. Initiativa legislativa va trebui sa aiba si girul Senatului.

One thought on “Termen fix pentru începerea plăţilor indemnizaţiilor de creştere a copilului, potrivit unei iniţiative legislative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *