Delapidare de miliarde la Parchet

Parchet- tribunal BotosaniSurpriză în cazul delapidării de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

La mai bine de jumătate de an de la înaintarea dosarului în instanţă, magistraţii Judecătoriei Botoşani au dispus joi declinarea cauzei în favoarea Tribunalului, motivat de faptul că, potrivit ultimelor reglementări în materie penală, competenţa materială de soluţionare a cauzei revine instanţei superioare. Altfel spus, dosarul ar urma să fie preluat de Tribunal, care va deveni instanţă de fond.

like facebookLa sfârşitul lui iunie 2013, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a nu mai puţin de 10 persoane acuzate că sunt implicate într-o delapidare de peste 800.000 de lei (aproximativ 230.000 de euro) la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Pe lista inculpaţilor daţi pe mâna judecătorilor de procurorii anticorupţie se numără fostul manager economic al unităţii de parchet botoşănene, Dorina Avătavului, dar şi un fost consilier superior, Lucian Şovan. Ceilalţi opt inculpaţi sunt administratorii unor firme botoşănene, care, cu ajutorul primilor doi, au subţiat bugetul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Potrivit procurorilor DNA, ilegalităţile s-au petrecut în perioada ianuarie 2007-martie 2009, când managerul economic pe atunci, Dorina Avătavului, a angajat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în achiziţii fictive de bunuri, prin semnarea a 393 de comenzi către mai multe societăţi comerciale.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *