Iliuţă: Situaţia este una tragică la Spitalul Judeţean. Banii sunt la limita acoperirii salariilor

iliuta decSituaţie disperată la Spitalul Judeţean. Banii alocaţi de Casa Judeţeană pe primele trei luni ale anului nu acoperă necesarul financiar, bugetul alocat fiind cu aproape 13% mai mic decât cel care ar permite desfăşurarea activităţii în bune condiţii. Banii primiţi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate acoperă doar salariile celor peste 2000 de angajaţi. Viorel Iliuţă, managerul Spitalului, a fost la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la începutul acestei săptămâni, pentru a solicita suplimentarea fondurilor.

like facebook

Am explicat situaţia spitalului şi sper să obţinem un sprijin mai consistent în aşa fel încât să putem desfăşura activitatea. Bugetul cu care funcţionăm în primele trei luni ale anului 2014 este media ultimelor 12 luni ale lui 2013 şi este insuficient.  Acum asigurăm undeva la 86% din necesar, iar diferenţa se acoperă prin credit furnizor. Facem comenzi şi o să le onorăm cândva. Situaţia este una tragică. Spitalul produce, cel puţin în relaţia cu Casa, venituri care acoperă cu puţin salariile, şi nu vorbim de tichete de masă„, a precizat Iliuţă.

În acest context, mai spune Iluţă, este foarte greu să faci economii, dacă banii sunt la limita acoperirii salariilor.

 

3 thoughts on “Iliuţă: Situaţia este una tragică la Spitalul Judeţean. Banii sunt la limita acoperirii salariilor

  1. Sa vedeti la finele anului ce pobleme vor fi. Cel mai „competent” guvern o sa aiba „grija” de toate spitalele din Romania!

  2. CASA DE SANATATE ar trebui sa plateasca doar serviciile prestate de spital catre populatie si nu salariile personalului din spital, va dati seama ca daca ar fi asa nu s-ar mai putea acoperi salariile tuturor salariatilor din spital, va fi interesant de vazut de unde va avea bani spitalul cu noile pachete de servicii de sanatate unde cu siguranta vor fi reduse drastic internarile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *