Autoturism cu documente false descoperit la PTF Rădăuţi Prut

masina politie frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au întocmit dosar penal unui bărbat, care conducea un autoturism ce avea asigurarea tip carte verde şi inspecţia tehnică periodică falsificate.

În data de 5 februarie, s-a prezentat în P.T.F. Rădăuţi Prut, pe sensul de ieşire din ţară, Dumitru T. în vârstă de 33 ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, care conducea un autoturism marca  Mercedes S350, înmatriculat în Bulgaria.

like facebook

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului care atestă inspecţia tehnică periodică şi a asigurării auto tip carte verde, lucrătorii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că cele două documente nu prezintă elementele specifice ale unora autentice, fiind false. Totodată poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul nu are inspecţia tehnică efectuată şi nu este asigurat.

Bărbatul a declarat că la cumpărarea autoturismului a primit şi documentele respective, fără a avea cunoştinţă că nu sunt autentice.

Pe numele lui Dumitru T. poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcute cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

Sursa: comunicat presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *