Comisarii de la Protecţia Consumatorului au împărţit amenzi la restaurantele şi pizzeriile din judeţ

restaurante40 de agenti economici care detin unitati de alimentatie publica in judetul Botosani au fost tinta unor controale ale Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Comisarii au luat la purecat restaurantele, barurile, pizzeriile, barurile si fast-food-urile neincluse in circuitul de primire turistica si au impartit zeci de amenzi. Mirel Rogalschi, comisar sef adjunct la CJPC, a declarat ca la toti agentii economici verificati au fost constatate abateri.

like facebookActiunea de control a vizat respectarea conformitatii, calitatii conditiilor de comercializare. In timpul controlului au fost verificate calitatea alimentelor, inclusiv a preparatelor culinare, existenta documentelor de provenienta. S-a verificat organoleptic alimentele si mancarurile, starea ambalajelor, incadrarea in cantitatea neta, in volumul net declarat, respectarea calitatii si volumului portii.

Au fost verificate modalitatile de depozitare a alimentelor si modalitatea de transport, dotarea saloanelor de consumatii si bucatarii. In cadrul bucatariilor, s-a verificat dotarea, starea vaselor si ustensilelor de bucatarie, a veselei de servire, existenta cantarelor si daca corespund metrologic„, a spus Rogalschi.

In urma controalelor s-au aplicatr 22 de avertismente si 18 amenzi contraventionale, in valoare de 72.000 lei. Neregulile au fost pe informare si verificare metrologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *