Un liceu din judeţ vrea să devină liceu silvic

Liceul Anastasie Basota PomarlaUn liceul din judeţul Botoşani face demersuri să îşi schimbe profilul din liceu teoretic şi agricol în liceu cu profil silvicultură. Este vorba de Liceul „Anastasie Başotă” din Pomârla, care a înştiinţat în acest sens conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Decizia conducerii unităţii de învăţământ este motivată de faptul că în zonă există multă pădure, iar elevii ar avea unde să facă practică, dar şi de faptul că profilele actuale ale unităţii de învăţământ nu mai sunt atractive.

like facebook

 Se încearcă autorizarea în profil silvic la Liceul Pomârla. În perioada următoare vine Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) să vadă dacă se poate. Ei au plecat de la nişte considerente că faţă de numărul care începea clasa IX-a în liceu, o parte din elevi se cam pierdea pe parcurs„, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

La această dată nu există niciun liceu în judeţul Botoşani cu acest profil, specializarea silvicultorilor făcându-se în judeţul Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *