Expoziţie de epigrame la Biblioteca „Mihai Eminescu”. Nepoata compozitorului Ionel Tudor, printre fotografiile ce ilustrează epigramele. Vezi de ce!

expozitie de epigrame - alexandru vasilacheFiliala din strada Griviţa a Bibliotecii „Mihai Eminescu” va găzdui, începând de luni, 3 februarie, o expoziţie mai inedită decât cele cu care publicul botoşănean este obişnuit. Este vorba despre expoziţia „Întâmplări pe strada mea”, care cuprinde  imagini ce surprind aspecte ale vieţii de zi cu zi, însoţite fiecare de epigrame realizate de bibliotecarul filialei-gazdă, Alexandru Vasilache. Acesta ne-a declarat că astfel de expoziţii au o atracţie mai mare în rândul copiilor mai ales fiind mai haioase.

Versurile epigramelor îi aparţin botoşăneanului, iar ideea de a comenta cu rimă hazlie aspecte ale vieţii de zi cu zi surprinse în imagini i-a venit de la un colaborator de al său din Bucureşti, jurnalistul Ilie Bâtcă. „Versurile le-am făcut eu avînd o colaborare şi cu jurnalistul Ilie Bâtcă, el are şi un volum de epigrame şi face comentarii pe lucruri de genul acesta frecvent. El m-a inspirat, este a 8-a sau a 10-a expoziţie pe care o fac pe diferite teme şi pot să spun că am făcut şi la 24 ianuarie şi cu alte ocazii, dar astea pe temele acestea atrag. Nu i-a atras pe copii ce am făcut la 24 ianuarie, hora frăţiei, cât îi atrage asta. Se hilizesc, vin şi ei cu idei”, a spus Alexandru Vasilache.

expozitie de epigrame - Maya
Maya, nepoţica bibliotecarului Alexandru Vasilache si a compozitorului Ionel Tudor

Imaginile expoziţiei care poate fi vizitată, timp de zece zile, la sediul filialei din str. Griviţa, surprind aspecte haioase de pe stradă, de pe internet, dar şi din familia bibliotecarului. Aşa se face că între fotografiile însoţite de epigrame apar şi două fotografii care le întruchipează pe cele două nepoţele ale bibliotecarului.

Una dintre ele, pe nume Maya, este chiar fetiţa compozitorului Andrei Tudor şi nepoata compozitorului Ionel Tudor, fostul preşedinte de juriu la Festivalul Mărţişor Dorohoian în ultimii 7 ani şi dirijorul orchestrei radio. Fiica bibliotecarului botoşănean, Raluca Tudor, este căsătorită cu Andrei Tudor, recunoscut compozitor.

Alexandru Vasilache a înfiinţat în cadrul programului Bibliovacanţa şi un club al copiilor pasionaţi de epigrame, astfel că la ora actuală în cadrul lui activează circa 16 copii. Clubul îşi desfăşoară activitatea pe timpul verii cînd se dă startul programului estival al Bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *