Scandal in CL de la infiintarea unei fundatii. Viceprimarul Lupaşcu: Luaţi bani de la învăţământ pentru pachete, pentru biscuiţi

Catalina LupascuDiscutii contradictorii in sedinta de Consiliu local si de la un proiect de hotarare privind infiintarea unei fundatii caritabile care sa functioneze in subordinea Primariei Botosani. Consilierii locali ai PNL, dar si cei ai PDL, au spus ca aceasta fundatie este infiintata, la propunerea primarului Ovidiu Portariuc, ca un paravan pentru campania electorala a PSD. Criticile au fost vehemente la articolul care prevedea alocarea a 100.000 lei ca si capital social al Fundatiei „Spirit civic”, bani repartizati din bugetul Consiliului Local. Consilierii PDL au mentionat ca numai sigla PSD nu este in acest proiect de hotarare.

Capitalul social sa fie din donatii si nu din bugetul local. Finantarea, exclusiv din donatii si sponsorizari, nu din bani publici. Nu trebuie sa facem o fundatie prin care sa dam cateva miliarde bune membrilor PSD, pentru a face campanie electorala si a imparti alimente oamenilor. Picam in penibil, noi, CL„, a spus Florin Ghiorghita.

Acuze cu privire la infiintarea si finantarea acestei fundatii au fost aduse si de viceprimarul liberal Catalina Lupascu. Aceasta a afirmat ca nu este normal sa se ia bani din buget de la capitolul invatamant, cultura, pentru a se da unei fundatii.

like facebook

 Noi nu ne-am dorit nicio clipa sa luam din banii contribuabilor sau sa luam din salarii pentru a finanta aceasta fundatie. Ne-am dorit ca aceasta fundatie sa functioneze prin voluntariat. Ati spus ca in aceasta fundatie vor fi folositi si bani din CL. Domnule primar, intentionati sa luati acesti bani de la invatamant, de la ajutoare sociale, pentru a-i introduce intr-o fundatie ca dupa aceea sa plece pentru pachete, biscuiti si mai stiu eu ce ajutoare sociale. Ca sa nu mai spuneti ca votez amendamentul colegilor mei, si am avut o discutie inainte cu ai mei colegi, este ideea mea ca in aceasta fundatie sa se foloseasca bani doar din donatii si sponsorizari„, a spus Catalina Lupascu.

Proiectul de hotarare privind infiintarea fundatiei caritabile nu a intrunit voturile necesare pentru a trece. Primarul Ovidiu Portariuc si-a exprimat dezamagirea ca nici acest proiect de hotarare nu a primit votul consilierilor.

Fundatia Spirit Civic a avut un scop nobil, de ajutorare a persoanelor varstnice, a persoanelor aflate in nevoi„, a mentionat Portariuc.

One thought on “Scandal in CL de la infiintarea unei fundatii. Viceprimarul Lupaşcu: Luaţi bani de la învăţământ pentru pachete, pentru biscuiţi

  1. Besinuta, poti dona si tu banii pe care-i vei primi de la o directoare adjuncta numita politic cu binecuvantarea ta, desi are doar gradul II in invatamant, pentru postul de asistent medical pe care l-ati aranjat deja. Succes, sa va mearga si sa nu dea Parchetul peste voi. In acest mod fundatia are deja piatra de temelie pusa. Si sunt ceva bani, nu ?! I-ai spus doamnei Hunca despre aranjarea concursului intr-una dintre scolile subordonate inspectoratului scolar ?! Nu s-a necajit ca ei nu-i iese nimic ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *