Ovi Cernăuțeanu va susține recital la Festivalul „Mărțișor Dorohoian”. Vezi ce schimbări majore vor fi anul acesta la festival!

Cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mărțișor Dorohoian se va desfășura, anul acesta, în perioada 1-2 martie, preselecția la care sunt așteptați copii și tineri cu varste de la 11 la 29 de ani urmând să aibă loc pe data de 28 februarie la ora 16.00, la Sala Teatrului din Dorohoi. Taxa de preselecție este 50 lei iar înscrierile se fac pe adresa Centrului de Creație Botoșani sau prin email la [email protected].

Anul acesta, festivalul vine cu schimbări mari față de edițiile precedente. Organizatorii -Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Primăria și Consiliul Local Dorohoi și Casa Municipala Dorohoi-  au decis schimbarea componenței juriului.

oviDin vechea componență mai face parte doar directorul Palatului Copiilor Botoșani, Marcel Dupu și probabil Oleg Volontir, directorul Centrului de Creație Chișinău care nu a confirmat încă dacă va putea onora invitația. În cazul în care acesta nu va putea fi prezent anul acesta în juriul concursului, în locul lui va fi cântăreața Anișoara Puică, aceasta urmând să susțină și un recital pe scena festivalului.

Din juriu vor mai face parte compozitorul Dumitru Lupu, cântăreața Ileana Șipoteanu, directorul orchestrei Rapsozii Botoșanilor, Dan Doboș. În recital, în afara de cîntărețele Ileana Șipoteanu, care va cânta pentru dorohoieni după concursul de sâmbătă și Anișoara Puică, ambele și membre ale juriului, organizatorii au bătut deja palma cu Ovi Cernăuțeanu pentru un recital în seara de gală. Acesta va cînta la Dorohoi fix după o zi în care va concura din nou la Selecția Națională a concursului Eurovision,. tot alături de Paula Seling.

Cei doi s-au înscris la preselecțiile concursului Eurovision cu piesa „Miracle” și sunt considerați la ora actuală ca favoriți pentru a reprezenta din nou România la acest concurs. Tot ei au reprezentat România în anulș 2010 cu piesa „Playing with fire” clasându-se pe locul al III-lea.

Concursul Festivalului Mărțișor Dorohoian se va desfășura tot pe două categorii de vîrstă 11-16 ani și respectiv 17-29 ani. O altă schimbare a regulamentului din acest an ar fi aceea că participanții în concurs vor fi obligați să cînte două piese în limba română, piesele în alte limbi nu vor mai fi permise.

One thought on “Ovi Cernăuțeanu va susține recital la Festivalul „Mărțișor Dorohoian”. Vezi ce schimbări majore vor fi anul acesta la festival!

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Ce treaba au cei din mediul folcloric sau traditii cu un festival national de muzica usoara ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *