Comunicat CJ: Din cauza drumurilor naţionale, nu s-au putut deszăpezi drumurile judeţene

deszapezire drum infundat zapada botosaniConsiliul Județean Botoșani, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, a depus toate eforturile pentru a deszăpezi drumurile județene blocate și pentru a aduce toată rețeaua de drumuri județene la un stadiu de circulație practicabil în condiții de iarnă.

Din cauza celor trei drumuri naționale blocate, respectiv DN 29 A Dorohoi- Darabani- Rădăuți Prut, DN 29 Botoșani- Săveni- Manoleasa și DN 24 C Rădăuți- Prut- Manoleasa, firmele responsabile de deszăpezirea drumurilor județene nu avut acces pe anumite sectoare de drum pentru a intra cu utilaje și a deszăpezi sau pentru a duce combustibil pentru alimentarea utilajelor aflate deja în zonele afectate. De asemenea, codul galben de viscol instituit pe tot parcursul weekendului a îngreunat și mai mult eforturile drumarilor de a reda circulației toate drumurile închise.

like facebookLuni dimineață a avut loc o ședință a factorilor responsabili la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri în cadrul căreia s-au analizat modalitățile optime de acționare pe drumurile județene în așa fel încât să se deblocheze în cel mai scurt timp toate tronsoanele de drum și să se circule în condiții normale de iarnă.

“Am deschis o parte din sectoarele de drum județean afectat și în cursul zilei de astăzi, cel târziu la noapte se va acționa în continuare cu toate utilajele pentru ca niciun drum județean să nu rămână închis. Cetățenii să înțeleagă că s-au depus toate eforturile pentru a deszăpezi căile de acces, însă din cauza tronsoanelor de drum național blocate nu ni s-a permis accesul pe cele de care suntem noi responsabili, adică drumurile județene”, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În total, la ora actuală, se acționează cu 28 de utilaje, aparținând atât firmelor care au câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene cât și Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani.

Sursa: comunicat de presă Consiliul Judeţean

One thought on “Comunicat CJ: Din cauza drumurilor naţionale, nu s-au putut deszăpezi drumurile judeţene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *