Consilierii judeţeni au decis ca foştii şefi de la Apa Grup să nu fie chemaţi în instanţă în procesul de 70 milioane lei

cj oct 13Foştii şefi de la Apa Grup nu mai merg în instanţă în litigiul de 70 milioane lei, având ca obiect atragerea răspunderii patrimoniale a judeţului Botoşani pentru întreg pasivul societăţii Apa Grup, rămas neacoperit, în dosarul de insolvenţă a Tribunalului Botoşani.

Proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean ce viza chemarea îm garanţie a tuturor organelor de conducere de la Apa Grup în perioada 2004-2011, respectiv directori, membrii consiliilor de administraţie şi ai adunării generale, precum şi a altor persoane care au cauzat starea de insolvenţă a debitoarei, pentru a răspunde în solidar cu judeţul Botoşani, nu a fost agreat de consilierii judeţeni.

like facebook

 S-a propus amendament şi să votăm proiectul fără articolul respectiv. Eu nu am participat la vot, iar în condiţiile astea, plenul şi-a asumat răspunderea. Dacă se va prescrie, Doamne fereşte, că nu vreau să ajungem acolo, CJ pierde şi termenul de prescripţie este trecut, atunci plenul şi-a asumat răspunderea. Eu mi-am făcut datoria ca ordonator principal de credit„, a spus Florin Ţurcanu.

Consilierii judeţeni au decis ca din proiect să fie votat doar acel proiect privind desemnarea unui avocat care să reprezinte judeţul în acest proces.

Autoritatea judeţeană, care şi-a dat girul pentru falimentul Apa Grup şi înfiinţarea unui nou operator de apă, este chemată să răspundă în faţa legii pentru “ingineria financiară” care a prejudiciat statul cu 70 de milioane de lei.

 

 

One thought on “Consilierii judeţeni au decis ca foştii şefi de la Apa Grup să nu fie chemaţi în instanţă în procesul de 70 milioane lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *