Efectele noului Cod Penal: Eliberare în grup din Penitenciar

detinuti eliberati penitenciarul botosani4Intrarea în vigoare a noului Cod Penal a dus la eliberarea, sâmbătă seară, a mai multor deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Botoşani.

Magistraţii de la Judecătoria Botoşani au admis, sâmbătă, şapte cereri formulate de cele două comisii constituite la nivelul unităţii de detenţie pentru evaluarea incidenţei aplicării legii penale mai favorabile.

Surse judiciare susţin că o asemenea cerere urmează a fi admisă şi la Tribunalul Botoşani.

Sâmbătă seară, şapte deţinuţi şi-au făcut bagajele şi au plecat din Penitenciar. Aceştia au fost condamnaţi pentru furt, vătămare corporală, tentativă de tâlhărie şi complicitate de furt. Este vorba de un botoşănean, un sucevean, doi nemţeni şi trei ieşeni, care au părăsit puşcări.a

La ieşierea din unitatea de detenţie cei şapte s-au declarat fericiţi şi au spus că abia aşteaptă să ajunmgă acasă.

Comisiile de la nivelul Penitenciarul vor analiza dosarele deţinuţilor până la sfârşitul lunii februarie. Instanţele din judeţ au judecat în prima zi de la intrarea în vigoare a noului act nromativ, peste 100 de cereri.

Noul cod penal a redus pedespele la unele fapte, cum ar fi furtul, înşelăciunea şi a dezincriminat mai multe infracţiuni. Legislaţia românească impune aplicarea actului normativ faborabil persoanei în cauză, în aceste cazuri fiind vorba de noul Cod Penal.

detinuti eliberati penitenciarul botosanidetinuti eliberati penitenciarul botosani1detinuti eliberati penitenciarul botosani2detinuti eliberati penitenciarul botosani3

7 thoughts on “Efectele noului Cod Penal: Eliberare în grup din Penitenciar

  1. tara de hoti si de talhari sper sa va dea in cap si sa va violeze sotiile si ficele chiar sa fie minore.la toti cei care au votat si au aplicat noua lege si pe voi sa va arda in tub.mult success eliberatilor si spoar la treaba

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    toti niste baieti deosebiti, dupa cum se vede si in poze.. toti au devenit niste cetateni onesti, cu intentii bune, care meritau sa fie liberi si care nu vor mai fura in viata lor :)))))

  3. Clica actuala de politicieni oricum nu m-a avut pe mine nici ca simpatizant si nici ca votant. Probabil nici pe multi asemeni mie care traim de pe munca noastra si vrem o tara mai buna. E groaznic unde si-au gasit sa-si incropeasca capital electoral. I-a cuprins simpatia fata de puscariasi cu care se aseamana intru totul. O tara de haimanale si derbedei care au pus mana pe structurile statului.

  4. Guvernantii creaza permanent motive de scandal pt a ne distrage noua atentia de la alte probleme importante si grave pt tara: sustragerea de bani de la buget prin contractele de dezapezire, legea minelor (Rosia Montana +gazele de sist), datoriile Rompetrol, negocierile pt noua redeventa cu Petrom, lipsa locurilor de munca, problemele cu terenurile din Ardeal etc. Trebuie sa fim cu ochii pe guvernanti si sa luam atitudine pentru marsaviile care le fac!

  5. sa iesim in strada daca mai avem pic de demnitate in noi sa ridicam capul si sa nu ne lasam condusi si mintiti de niste golani care nu isi urmaresc decat scopul de a se imbogati.sa iesm si sa ne crem drepturile la o viata decenta pt ca avem numai una.nu sunt legi si pt golanii din govern sa numai platim taxe si impozite.trebuies ne unim pt ca noi suntem multi in comparatie cu ei.avem dreptul la o viata mai buna pt noi si copii nostri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *