Mai mulţi deţinuţi aşteaptă deciziile judecătorilor, în baza noului Cod Penal, pentru a părăsi Penitenciarul Botoşani

florin cotoi purtator cuvant tribunalul botosaniZeci de deţinuţi ar putea părăsi Penitenciarul Botoşani după intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Pe rolul instanţelor din Botoşani au fost depuse zeci de cereri, din partea celor două comisii constituite la nivelul unităţii de detenţie pentru evaluarea incidenţii aplicării legii penale mai favorabile.

Cererile privesc deţinuţi cărora pedepsele le-au fost micşorate, după noul act normativ, sau anulate prin dezincrimanrea infracţiunilor pentru care au primit pedeapsa.

like facebookFlorin Cotoi, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Botoşani a precizat că numai la instanţa pe care o reprezintă au fost depuse 13 cereri care vor fi judecate în cursul zilei de sâmbătă, însă la judecătorii numărul cererilor cu acest obiect este mult mai mare.

” Comisiile mai lucrează până la sfârşitul lunii februarie. Toate cererile depuse până acum se verifică sâmbătă, pentru că sunt cazuri în care infracţiunea pentru care a fost condamnată o persoană a fosst dezincriminată şi atunci trebuie pusă în libertate de îndatată. Mai sunt situaţii în care pedepsele se pot reduce”, a declarat Florin Cotoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *