Vezi cum îşi negociau doi poliţişti din Flămânzi mita în lanul cu porumb!

politistiDoi poliţişti din Flămânzi au ajuns să fie judecaţi pentru luare de mită, după ce au negociat cu un comerciant, în lanul cu porumb, mita pe care aveau să o primească. Cei doi, unul agent şef la Poliţia din Flămânzi şi unul agent şef adjunct la Poliţia Rutieră din oraş, au prins, în luna august 2013, într-o zi de târg, un comerciant din Hârlău ce vindea cazane, de 50 de litri, pentru ţuică.

Agenţii, Gheorghe Irimescu şi Dan Haureş i-au cerut bărbatului actele pentru butoaie şi, cum acesta nu le avea, i-au spus că îl amendează cu 1.000 de lei şi îi confiscă toată marfa. Numai că agenţii nu aveau intenţia să aplice legea, ci să facă rost de nişte cazane, aşă că Gheorghe Irimescu l-a însoţit pe bărbatul din Hârlău până într-un lan de porumb de la marginea oraşului, unde au negociat patru butoaie.

like facebookComerciantul era angajat la o altă personă din oraşul din judeţul Iaşi şi, dacă ar fi dat marfa, ar fi fost pus în dificultate. În aceste condiţii, aceasta a sunat la Poliţie, la şefii celor doi, şi i-a reclamat.

Pentru a ascunde fapta, când au auzit că trebuie să facă raport asupra celor întâmplate, poliţiştii s-au dus acasă la comerciant şi l-au pus să semneze că le-ar fi vândut, cu câteva zile înainte de a-l prinde în trafic, cele patru butoaie cu suma de 720 de lei.

Explicaţia lui Gheorghe Irimescu în faţa anchetatorilor a fost că a cumpărat butoaiele de la marginea oraşului, dar, pentru că nu avea banii la el, s-a dus acasă, iar când s-a întors vânzătorul nu mai era. În aceste condiţii a fost nevoit să meargă la domiciliul acestuia.

La rândul său, Haureş a declarat, în faţa procurorilor, că nu a avut nici o implicare. El spune că a verificat doar maşina comerciantului din punct de vedere rutier.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru luare de mită.

3 thoughts on “Vezi cum îşi negociau doi poliţişti din Flămânzi mita în lanul cu porumb!

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Mai, mai, si din pacate butoaiele nu au fost doar debutul in acest gen de “afaceri” ci doar nesansa celor doi. Mai grav este faptul ca la Flaminzi inca sunt o gramada de politai de aceeasi speta pe care nu-i starneste nimeni din loc. Si daca nu sunt prinsi la timp se transforma in demagogi si moralisti, pilduitori si ideologi care ar face orice numai ca sa nu aplice legea daca le iese ceva. Pietele in general colcaie de asemenea capuse incaschetate dar la Flamanzi e raiul lor. Si totusi acele butoaie au deranjat pe cineva cu influenta de aceea au ajuns celebre. Insa cate asemenea fapte stau nesanctionate? Si cati indivizi imbracati in uniforma statului si platiti regeste din banii nostri continua sa ranjeasca si sa sfideze populatia cu aroganta si nesimtirea lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com